Interview

‘Systemen in dienst van de mens, in plaats van andersom’

Interview Jochanan Eynikel, businessfilosoof bij Etion
Etion is een forum van en voor beslissingsnemers dat probeert geëngageerde ondernemers te inspireren. Businessfilosoof Jochanan Eynikel: "Mensgericht ondernemen en toekomstdenken mogen niet ontbreken in een innovatieve arbeidsorganisatie."

Je bent expert op het gebied van mensgericht ondernemen en toekomstdenken. Welke rol spelen deze thema’s in een innovatieve arbeidsorganisatie?

"Wanneer je mensgericht onderneemt, denk je vanuit de sterktes en waarden van mensen. De systemen zet je dan in dienst van de mensen, in plaats van andersom en je hebt aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Dit alles mag ook niet ontbreken in een innovatieve arbeidsorganisatie. Net als toekomstdenken: dat is vooruitdenken over veranderingen die we vandaag de dag al zien. Digitalisering en horizontalisering zijn twee belangrijke trends die organisaties beïnvloeden."

Hoe dan?

"Door digitalisering kom je veel sneller in contact met stakeholders. Werknemers moeten meer beslissingsverantwoordelijkheid krijgen om daarmee om te kunnen gaan. En ook de tendens in de samenleving om meer in netwerken te fungeren en te vertrouwen op peers, zien we terug in organisaties. Een innovatieve arbeidsorganisatie kan goed met die trends omgaan."

Wat is jullie betrokkenheid bij Flanders Synergy?

"Wij willen ondernemers inspireren en dan kun je niet om een innovatieve arbeidsorganisatie heen. Met Flanders Synergy werken we samen in activiteiten en publicaties. Het boek Goestingarchitecten van Mieke Van Gramberen wordt bijvoorbeeld binnenkort door ons uitgegeven."

Mirjam Streefkerk
Voeg toe aan selectie