Interview

‘We willen vernieuwende voorbeelden blijven voortbrengen’

Interview Mieke Van Gramberen, Flanders Synergy
Flanders Synergy blijft ook in 2018 inspireren en innoveren, vertelt algemeen directeur Mieke Van Gramberen. "De zich terugtrekkende overheid en de toenemende vraag zorgen voor een interessant spanningsveld."

Wat was 2017 voor een jaar voor innovatieve arbeidsorganisatie?

"Het was een boeiend, maar geen gemakkelijk jaar. De overheid investeert niet langer in onderzoek en innovatie op het gebied van arbeidsorganisatie.Tegelijkertijd zien we organisaties kraken. Ze voelen dat ze sneller moeten reageren op de complexe omgeving, maar weten niet goed hoe en zien tegelijkertijd de werkdruk stijgen. De zich terugtrekkende overheid en de toenemende vraag zorgen voor een spanningsveld. Voor onszelf was het een interessant jaar. We hebben onszelf de vraag gesteld of we als zelfstandige organisatie doorwilden, of dat we ons zouden moeten aansluiten bij een andere organisatie. We hebben gekozen voor het eerste. We blijven onafhankelijk. We willen vernieuwende voorbeelden blijven voortbrengen, die wetenschappelijk onderbouwen en instrumenten ontwikkelen en opschalen. Er zijn veel van dat soort voorbeelden, onze star cases, zoals de bezoekers vandaag bij de workshops hebben gezien."

De zich terugtrekkende overheid en de toenemende vraag zorgen voor een spanningsveld.

In januari verschijnt je boek Goestingarchitecten. Welke handvatten heb je voor mensen die goestingarchitect willen worden?
"Er is zo ontzettend veel dat je kunt doen. Koen en Karen beklemtoonden het ook al tijdens hun keynote: de CEO moet het boegbeeld van verandering zijn, want dat zorgt voor draagvlak. Het leiderschapskorps moet de tijd krijgen om de omslag te maken van een directieve stijl naar een meer coachende en participatieve stijl. Denk ook goed na over de afbakening van taken. De complexiteit van de samenleving kun je vatten in de organisatie door mensen verantwoordelijk te maken voor grotere gehelen. Zoek naar zinvolle opdrachten voor een groep mensen. Dan ontstaat er eigenaarschap en zullen mensen hun resultaten halen. Binnen die teams hoeft niet iedereen alles te kunnen, maar besteed wel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling."

Welke ambities hebben jullie voor 2018?

"We hebben een aantal mooie perspectieven. We gaan samenwerken met Flanders’ FOOD en Alimento om voedingsbedrijven te ondersteunen op vlak van innovatieve arbeidsorganisatie. Veel van hun werknemers doen nu werk dat ze niet lang kunnen volhouden. De uitdaging is dus om op een financieel haalbare manier het werk aantrekkelijker te maken. In de zorg gaan we twee netwerken begeleiden waarbinnen organisaties gaan samenwerken rond patiënten. Nu werken die organisaties vaak los van elkaar, waardoor de patiënt steeds opnieuw zijn verhaal moet doen. De zorginstellingen zien dat het gebeurt, maar weten niet goed hoe ze het moeten veranderen. Wij kunnen daarbij helpen. We hopen uit dit soort trajecten toepasbare modellen te ontwikkelen die we kunnen uitrollen naar de andere vijftig eerstelijnszones. Het is een greep uit de innovatieprojecten waarmee we het verschil willen maken. Er zijn ook zaken die we zelf nog niet weten. Hoe kunnen we onze leden nog beter van dienst zijn? De komende tijd gaan we nadenken over hoe we het geleerde op grotere schaal kunnen brengen. Daarvoor moeten we nadenken over andere meer digitale werkvormen en de buitenwereld binnenhalen."

Mirjam Streefkerk
Voeg toe aan selectie